Lokaal 97 steunt als eerste Kopjes voor Kopjes

10-10-2012
Lokaal 97 steunt als eerste Kopjes voor Kopjes

Het Geuzencollege opende woensdag 10 oktober aan de Hoogstraat 97 in Vlaardingen Lokaal97; een winkel met een uniek concept. Om 14.30 uur opende wethouder Ruud de Vries het pand voor iedere consument die iets betaalbaars en aardigs zoekt.

Tijdens de inloop van 14:00 - 14:30 uur speelde het Lentiz Harmonie Orkest.

Voor vele spullen kan men hier terecht. Lokaal97 doet denken aan een ‘charity shop’ naar Engels model. Met de winst die behaald wordt uit de verkoop van tweedehandsspullen zullen diverse goede doelen worden gesteund. Echter, het kerndoel van de winkel is leerlingen van de VMBO-opleiding Marketing & Ondernemen praktijkervaring op te laten doen. Zij leren in Lokaal97 presenteren, etaleren, verkopen en nog veel meer: kortom ondernemen in de meest brede zin van het woord. Behalve de verkoopfunctie wordt de winkel zo ingericht dat hij ook voor andere doelen gebruikt kan worden zoals voor exposities of als cursus/lesruimte.

Kopjes voor Kopjes is het goede doel dat is gekozen om de netto winst naar af te laten vloeien. Met de steun die we van Lokaal 97 ontvangen gaan wij ons hard maken voor lokale speeltuinen  voor alle kinderen met een beperking.

Openingstijden
In eerste instantie zal Lokaal97 op de woensdag-, donderdag-  en vrijdagmiddag open zijn van 13.30 tot 17.30 uur. Daarnaast zal de winkel ook een aantal zaterdagen per jaar geopend zijn.

Naar overzicht
97ste Nijmeegse vierdaagse

97ste Nijmeegse vierdaagse

Vandaag is voor de 97ste keer de Nijmeegse Vierdaagse van start gegaan. Tussen 16...

Lees dit bericht
Eerste aangepaste speeltuin Stichting Kopjes voor Kopjes

Eerste aangepaste speeltuin Stichting Kopjes voor Kopjes

Tijdens de 'Dag zonder Drempels' zal de eerste aangepaste speeltuin in Vlaardingen word...

Lees dit bericht