Kopjes voor kopjes

Ontstaan van de stichting

De stichting is ontstaan doordat bij ons het beeld is ontstaan dat er in Nederland wel heel veel geregeld lijkt, maar als je er eenmaal aanspraak op doet je op veel weerstand stuit. Om die weerstanden het hoofd te bieden moet je op een bijzondere manier te werk gaan, sterk in je schoenen staan en een bepaalde assertiviteit aan de dag leggen.

Vervolgens openen zich deuren die normaal gesloten blijven. Dan kom je verder in het proces en dienen zich nieuwe kansen aan voor kinderen die lijden aan Cerebrale Parese. Je biedt de patienten opeens uitzicht op een verbetering van leefomstandigheden.

De gebaande paden achter ons gelaten hebben wij ervaren dat je vooral de moed niet moet opgeven. Dat is lastig wanneer je wil zorgen voor je kind(eren) en tegelijkertijd moet vechten voor je rechten. Stichting Kopjes voor Kopjes wil ouders van kinderen met CP daar graag bij helpen.

Doel van de stichting

De stichting heeft als doel om kinderen (en hun ouders) die lijden aan Cerebrale Parese (hersenverlamming) te helpen bij het zoeken en vinden van oplossingen. De stichting heeft als thema's fysiotherapie, neurologisch onderzoek, structurering van dagelijkse dingen en mogelijkheden m.b.t. medicatie. De stichting wordt onder andere gesteund door Prof. Dr. D. Troost, hoogleraar Neuropathologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en mevrouw Chantal Jung, kinderfysiotherapeut te Vlaardingen en tevens bestuurslid.

Via benefietfairs, sponsorlopen, evenementen en professionele netwerken proberen wij aandacht te vragen voor Cerebrale Parese en geld in te zamelen voor de stichting Kopjes voor Kopjes.

U kunt ons daar op verschillende manieren mee helpen en door sponsor te worden of op een van de vele andere mogelijkheden.

De gefinancierde projecten, onderzoeken en trainingen worden uiteraard gepubliceerd op deze website.

 • Contact

  Contact

  Wil je ons helpen? Neem contact op!

  Contact
 • Wat is CP?

  Wat is CP?

  Uitleg over deze aandoening

  wat is
 • Sponsoren

  Sponsoren

  Van het grootste belang!

  Overzicht